Ето кои ще журират тазгодишния конкурс

И тази година журито на БГ ПРЕС ФОТО е съставено от популярни и уважавани личности от света на фотографията. Това е само един от многото поводи да сме горди с конкурса и изложбата, които са без аналог в България. Така продължаваме вече 15-а година, осъществявайки мисията на Фондация „БГ прес фото“ да се насърчават високите стандарти и качество във фотожурналистиката, българските фотографи да успеят да догонят нивото на колегите си от чужбина, да се поощряват най-добрите измежду тях и онези със свежи визия, идеи и подход.

 

Жури на БГ ПРЕС ФОТО 2016:

AAEAAQAAAAAAAAIdAAAAJGY5NTIzMTQ4LWViNzktNGQ5Yy1iN2ViLWNlN2MzY2MwODY5MwТамаш Пацай

Унгарски фотограф, журналист и редактор на месечно списание, пътешественик. Живее в Будапеща и в Бишкек. Проектите му Dream about Motherland и In the path of Arminius Vambery са широко публикувани и показвани по изложби.

tamaspaczai.com

 

dean_ck_cox

Дийн Кокс

Американски фотожурналист, базиран в Швеция и Хонг Конг, работил в над 50 държави. Единственият постоянен член на журито. Бил е щатен фотожурналист на Асошиейтед прес, Ню Йорк Таймс, Блумбърг Нюз, а снимките и историите му са публикувани във всички най-важни световни издания.

deanckcox.com

 

zvezdan_mancicЗвездан Манчич

Фотограф и куратор, председател на белградския Център за развитие на фотографията, организатор на ПРЕС ФОТО СЪРБИЯ и фотофеста VIZUALIZATOR.

crf.rs

 

Валентина Петроваpetrova_mug

Съвременен български фотожурналист, кореспондент на Асошиейтед прес. Автор на фотоистории на световно ниво.

valentinapetrova.com

 

 

682

Милан Христев

Легендарен български фотодокументалист и арт фотограф. Един от най-изтъкнатите наши стрийт фотографи.

milanhristev.com

Вашият коментар